Нова паркиралишта за бицикле

Поред тога што настоји да развија и шири мрежу станица „НС бајк” система, ЈКП „Паркинг сервис” постављањем држача за бицикле подстиче и афирмише вожњу бицикла као алтернативни превоз у граду. Држачи за бицикле намењени су свима онима који возе своје бицикле, како би на безбедан и културан начин могли да их паркирају. У овој години постављено је 185 држача на 30 лoкација, а укупно до сада више од 1.500 држача, на преко 200 локација.

У циљу стварања квалитетнијих услова за одвијање бициклистичког саобраћаја „Паркинг сервис“ реагује на захтеве грађана па је тако већина локација, на којима су постављени држачи, резултат анализе потреба наших суграђана као и приступачност терена бициклистима. Ова „мала паркиралишта“ за бицикле постављена су у свим деловима града – на овај начин покривене су све значајније институције у граду, као што су домови здравља, пијаце, банке. Налазе се и у двориштима многих основних школа (ОШ „Коста Трифковић”, ОШ „Иво Лола Рибар”, OШ „Петефи Шандор”, ОШ „Баса Стајић”, ОШ „Ђорђе Натошевић”…), а управо ових дана постављају се и у Средњој електротехничкој школи „Михајло Пупин”.

Грађани се ЈКП „Паркинг сервис” могу званично обратити и предложити локације за постављање држача за следећу годину на имејл адресу: office@parkingns.rs .
 

EnglishSerbian