Нова паркиралишта у зонском систему наплате

На основу Решења Градске Управе за саобраћај и путеве, од 1. октобра 2022. године у организовани систем наплате паркирања улазе паркиралишта у делу Подбаре и Роткварије:

Београдски кеј (од Улице Марка Миљанова до Улице Козачинског)
Улица Марка Миљанова (од Косовске улице до Београдског кеја)
Шумадијска улица
Косовска улица (од Трга републике до Улице Марка Миљанова и плато код „Новосадске топлане”)
Улица Ђорђа Јовановића (од Косовске до Шумадијске улице)
Улица Александра Тишме (од Косовске до Шумадијске улице)
Улица Душана Васиљева (од Улице епископа Висариона до Улице Марка Миљанова, плато код Дома ученика средњих школа „Бранково коло” и блок зграда између Улице Душана Васиљева и Београдског кеја)
Улица епископа Висариона

Булевар краља Петра Првог (од Кисачке улице до Улице браће Јовандић)
Улица Змај Огњена Вука
Улица краљевића Марка (од Булевара краља Петра Првог до Булевара Јаше Томића)
Улица Берислава Берића
Улица Саве Љубојева
Улица Фелеги Тивадара
Улица Саве Ковачевића

Наведена паркиралишта налазе се у режиму плаве зоне, без временског ограничења. Паркирање, по цени од 44,00 динара за сат времена, може се платити слањем SMS-a са регистарском ознаком на број 8212, или куповином „греб-греб” паркинг карте на киоску.

Грађани који имају пребивалиште у наведеним улицама и поседују возило у власништву имају право на повлашћену станарску паркинг карту, по цени од 130,00 динара на месечном нивоу. Уплата се може извршити електронски – коришћењем апликације еППК. Апликацији се може приступити на интернет адреси www.parkingns.rs, у одељку еППК. Такође, cтанарске паркинг карте издају се и на Благајни ЈКП „Паркинг сервис“ у Улици Филипа Вишњића 47, сваког радног дана и суботом од 8 до 20 часова. За регулисање станарске паркинг карте на Благајни Предузећа потребно је дати на увид личну карту и саобраћајну дозволу.

За све додатне информације грађани могу да контактирају ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад, позивом на бројеве: 021/472 41 40 и 0800/021 104.
 

EnglishSerbian